Joomla 3.5 by Best Hosting

Fanny K. 2- Morpheus

Geschreven door Stefan

Fanny K. was een strip die in 2017 meteen veel publiciteit verwierf. De sexy zus van Konstantinopel Kiekeboe kreeg toen een eigen driedelige stripreeks.

Ondertussen weten we al dat haar vriendin Naomi werd vermoord en dat de begrafenis eraan komt. Fanny zakt af naar het verre Zwitserland om haar begrafenis bij te wonen, maar ze gaat ook op zoek naar de omstandigheden van haar overlijden. De slechteriken in het verhaal krijgen er weet van en zo is Fanny niet meer veilig. Ze wordt opgejaagd, maar probeert tegelijk te vluchten.

In het vorige deel zagen we al dat Jean-Marc Krings niet zomaar gekozen werd om deze reeks op poten te zetten. Met veelzeggende, toegankelijke tekeningen spreekt het verhaal een breed publiek aan. En Toni Coppers als scenarist zorgt er dan weer voor dat we ons in een bloedstollende misdaadthriller begeven. Ondertussen is het al zo ver gekomen dat deze reeks ook in het Frans zal verschijnen, terwijl dit een spin-off is van een Oervlaamse stripklassieker. De kennis van de Kiekeboes is gelukkig niet nodig over de taalgrens, want het enige raakpunt van de twee series is Fanny. Wij zijn nog steeds fanny van Fanny!

Hits: 636